Wout (Transportplanner)

Wout heeft ruim 10 jaar ervaring in de logistiek. Na zijn cursus Logistiek Medewerker heeft Wout 5 jaar gewerkt als Ploegleider. Hierna maakte Wout in zijn volgende uitdaging kennis met de functie Transportplanner. Momenteel werkt Wout al 5 jaar voor dezelfde onderneming waar hij meerdere functies heeft bekleed. In zijn huidige functie als Internationaal Transportplanner is Wout samen met 1 collega verantwoordelijk voor de planning van 20 geconditioneerde vrachtwagens. Deze transporten maken meerdere tussenstops op de heen- en terugweg. De lading betreft groepage transport. Naast het plannen houdt Wout zich bezig met het zoeken naar vrachten voor de terugweg, tariefafspraken maken met klanten en het monitoren van de ritten. Ook het indelen van de trucs speelt een grote rol in zijn huidige functie om ervoor te zorgen dat de goederen goed op temperatuur blijven gedurende de ritten. Omdat Wout meer uitdaging zoekt in zijn werk, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Internationaal Transportplanner.

Wout is duidelijk is in communicatie en tegelijkertijd vriendelijk en toegankelijk. Zijn stressbestendigheid zorgt ervoor dat hij goed overzicht weet te bewaren op hectische momenten. Dit doet Wout doormiddel van de juiste prioriteiten te stellen. Verder is hij erg leergierig. Wanneer een nieuwe staffel wordt gemaakt voor de kostenberekening, is hij benieuwd naar de manier waarop dit wordt berekend. Wout wil begrijpen hoe dit werkt, zodat hij in het vervolg hiermee kan helpen. Ook staat Wout voor iedereen klaar. Collega’s en klanten kunnen altijd bij hem terecht voor vragen en hij is bereid te helpen waar nodig.

Wout heeft een salarisindicatie van € 3.400,- bruto op basis van 40 uur. Hij heeft een opzegtermijn van 1 maand en is 40 uur per week beschikbaar.

Werkzaamheden

  • Plannen van 20 geconditioneerde vrachtwagens door heel Europa met 1 collega, dit betreft groepage transporten met meerdere tussenstops heen en terug;
  • Proactief zoeken naar vracht voor de terugritten;
  • Monitoren van de temperaturen gedurende de transporten;
  • Tariefafspraken maken met de klant op basis van vaste tarieven;
  • Monitoren van de lopende ritten en schakelen met de klanten over de status;
  • Bij calamiteiten de chauffeurs bijstaan;
  • Truckindeling maken met betrekking tot de temperatuur van goederen.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

29

Woonplaats

Arnhem

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits

Computervaardigheden

Microsoft Office en Transpas